Suphesiz allah hakkiyla isitendir hakkiyla bilendir. La yhb allh aljhr balso mn alkol ala mn thlm okan allh smyaaa aalyma.

Kurantv Net Tefsir Dersleri Prof Dr Sadi Eren Ayet Ayet

Ibn asur bu munasebetle kadinlarin ve erkeklerin vucutlarinda yaptiklari bazi degistirme guzellestirme ve duzeltmeleri degerlendirerek su sonuca varmistir.


Nisa suresi 148 ayet tefsiri. Onun vahiy yoluyla bildirdigi sifatlari ve fiillerine genel bir bakis yapildiginda rahmetinin gazabina galip oldugu kullarini sevdigi onlardan iman ibadet ve guzel davranislar bekledigi bunlardan hosnut oldugu dunyayi imtihan icin yarattigindan. Hitabin arkadan gelecek hukumler bakimindan hicbir fark gozetmeksizin butun insanlari hedeflemis olmasinin ikinci delili de insanlar arasindaki iliskilere biri genis digeri nispeten dar olan iki unsuru temel kilmis olmasidir. Alrjal koamon aal alnsa bma fdl allh baadhm aal baad obma anfkoa mn amoalhm falsalhat kantat hafthat llghyb bma hfth.

Nas suresi kac ayettir. Ayet la yhb allh aljhr balso mn alkol ela mn thlm okan allh smyaaa aalyma. Ayetin kelime anlami ve karsilastirmali turkce mealleri.

Nisa suresi medinede nazil olmustur 176 ayettir. La yhb allh aljhr balso mn alkol ala mn thlm okan allh smyaaa aalyma 4. Allah kullarina lutufta bulunmakla buyumez ceza vermekle de kuculmez.

A butun insanlarin asil maddesi ozu olan nefis b ilk rahimden butun insanlarin annesi. Ayet meali nisa 148 4148 allah zulme ugrayanin dile getirmesi disinda cirkin sozun aciklanmasini sevmez. O mutlak buyuktur mutlak kamildir.

Ismini birinci ayette gecen ve kadinlar manasina gelen alnsa nisa kelimesinden alir. Sunnet olmak belli yerlerdeki killari almak ve gidermek tiras olmak tirnak kesmek kupe takmak icin kulagi delmek gibi islamin izin verdigi hatta tesvik. Ayrica bu kelime sure boyunca sikca tekrar edilmektedir.

Nas suresi ne zaman ve nerede nuzul olmustur.

Tefsir Dersi 115 Nisa Suresi 148 154 Ayetler Youtube

Nisasuresi Hashtag On Twitter

Orta Boy Son Baski Kurani Mecid Tefsirli Meali Alisi 49 Tl

Kur An I Tefsir Ederken Yapilan Hatalar Islam Ve Ihsan

Ehli Sunnet Ve On Iki Imam Pdf Document

Nebevi Hayat Dergisi 59 Sayi 2017 By Nebevi Hayat Issuu

Cuma Mesajlari Cuma Mesajlari