Arapca metin turkce transcript abdullah ahmet akgul meali abdulbaki golpinarli meali abdullah parliyan meali ahmet tekin meali ahmet varol meali ali bulac meali ali fikri yavuz meali bahaeddin saglam meali bayraktar bayrakli meali cemal kulunkoglu meali diyanet isleri meali. Ezzaniyeu vez zani feclidu kulle vahidim minhuma miete celdetiv ve la tehuzkum bi hima rafetun fi dinillahi in kuntum tuminune billahi vel yevmil ahir velyeshed azabehuma taifetum minel muminin.

Nur Suresi Arapca Ve Turkce Oku Dini Rehberim

Onceki icerik nur suresi 9 ayet arapca metni arapca kelime meali anlami tefsiri.


Nur suresi 24 ayet arapca. Suresi olan nur suresi mekkede nazil olmustur ve 65 ayettirnur suresi anlami arapca turkce okunusu ve diyanet meali ve fazileti. Yom tshhd aalyhm alsnthm oaydyhm oarjlhm bma kanoa yaamlon nur suresi 24. Ayette gecen nur kelimesinden almistir.

Ayet meali nur 24 2424 23 24 iffetli ve haklarinda uydurulan kotuluklerden habersiz mumin kadinlara zina isnat edenler gercekten dunya ve ahirette lanetlenmislerdir. Ayet harekeli arapca. Nur 24 nur suresi 24 ayet kuran mealleri arapca kelime meali latin harfli anlami tefsiri.

Islemis olduklari gunahtan dolayi dillerinin ellerinin ve ayaklarinin kendi aleyhlerine sahitlik edecekleri gunde onlara cok buyuk bir azap vardir. Sus diye cevrilen ziynet kelimesi kuranda elbise taki hosa giden guzel bulunan nesneler insani maddi veya manevi olarak guzellestiren seyler manasinda kullanilmistir. Cunku ortunme onunla yapilacaktir.

Zina haddi iftira haddi mulaane insanlarin iffet ve namuslarini korumada islam toplumunu daha dikkatli olmaya davet evlere giris cikis adabi basortusu tesettur ve mahremiyet meseleleri bekarlarin evlendirilmesine tesvik konulari bunlardan. O nura allahin yukseltilmesine ve iclerinde kutlu isminin zikredilmesine izin verdigi evlerde mescidlerde kavusulur. Burada kadinlarin gostermemeleri ortmeleri istenen ziynetin elbise olmasi mumkun degildir.

Kelime meallikelime mealikuran mealikurankurani kerimtefsirarapcaturkce. Oralarda sabah aksam onun sanini yucelterek tenzih eden oyle yigitler vardir ki ne ticaretler ne alim ve satimlar onlari allahi zikretmekten namazi hakkiyla ifa etmekten zekati vermekten alikoymaz. Suratun enzelnaha ve feradnaha ve enzelna fiha ayatim beyyinatil leallekum tezekkerun 2.

Nur suresi medine doneminde inmistir. Nur suresi fert aile ve toplum iliskileri acisindan cok muhim mevzulara temas eder ve hukumler getirir.

Ayetel Kursi Anlami Okunusu Ve Faydalari Ayetel Kursi Dinle

All Nur Suresi 26 Ayet Anlami Powiat Bielsko Biala

24 Sure Nur Suresi Youtube

24 Nur Suresi Kuran I Kerim Meal Oku Arapcasini Dinle Videolu

Abdullah Kuloglu Hanefi عبد الله On Twitter Tevbe 9 32 Ayet

Kur Ani Kerim De Alcak Gonulluluk Ile Ilgili Ayetler Secdem

Bakara Suresi Okunusu Ve Anlami Bakara Suresi Arapca Ve Turkce